Over Ons

Om een boomkwekerij draaiende te houden zijn een paar dingen noodzakelijk. Inzicht, werkzucht en goed personeel.

Ruud van der Werf

Nieuw 2017

Wiero van der Werf

Dit is Ruud van der Werf, eigenaar van deze kwekerij. 3e Generatie boomkweker aan de Lansing 23.

In 1927 kocht Wiero van der Werf, de opa van Ruud, een stukje land aan de Lansing nummer 23. Hij heeft hier oa. Magnolia’s gekweekt.

Langzamerhand kwam de volgende generatie eraan. Wiero’s zoon Wim van der Werf. De vader van Ruud. Wim heeft het bedrijf overgenomen in 1967. Wim had/heeft een enorm grote passie voor Hamamelis, daarnaast kweekte hij ook Clematis. Dit was ook het voornaamste uitgangsmateriaal. In de loop van de jaren kwamen daar ook Magnolia’s en Daphne’s bij.

In de jaren 90 begon Wim te beseffen dat zijn zoon Ruud steeds meer interesse had in de boomkwekerij.

Ruud heeft inmiddels zijn school afgemaakt en ging ervaring opdoen bij andere kwekers, waaronder: Klaas Verboom, Hans Kompeer en Rene van Lint. Ook het buitenland werd benut. Onder andere in Engeland bij Dingley Dell Nurseries en in Canada bij Adera Nursery BC.

Met de nodige informatie en kennis begon Ruud in 1995 deels voor zichzelf en deels bij zijn vader. In 1998 begon het grote avontuur. Ruud heeft het totale bedrijf overgenomen van zijn vader en is zich gaan specialiseren in de groenblijvende Clematis en Magnolia. Om de tijd bij te blijven is in 2001 een foliekas gebouwd.

In 2005 is de oude loods van Wim afgebroken en vervangen door een nieuwe loods plus glazen stek-kas. In 2008 is hij verder gaan uitbreiden door het stuk van de buurman over te nemen. Vlak na de overname is ook hier een grote foliekas gebouwd. Hierdoor kon Ruud het Magnolia assortiment verder uitbreiden.

Ook nu stopt Ruud niet met uitbreiden en moderniseren. In het voorjaar 2017 is een er een stuk foliekas aangebouwd bij de foliekas van 2008. En in januari 2018 komt er nog een stuk land bij van de buurman.

Ruud heeft 1 vaste werknemer in dienst, Albert Witteveen. Daarnaast maakt Ruud veel gebruik van seizoensarbeiders.

Albert Witteveen heeft bij de buurman gewerkt. Toen dat bedrijf in 2008 werd overgenomen is ook Albert voor Ruud gaan werken. Door middel van Cursussen houden de mannen zich op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Albert werkt al sinds zijn 19e in de tuinindustirie

Wist u dat de kwekerij in 2017 al 90 jaar bestaat?